sökmotoroptimering uppsala

Sökmotoroptimering, förkortat SEO från engelskans Search Engine Optimization, innebär att en sida optimeras för att synas så bra som möjligt på sökningar i olika sökmotorer. Idag är Google den största sökmotorn och den sammanfattar ofantligt stora mängden information. Idag finns alla företag på något sätt på internet så för att en hemsida ska sybas på relevanta sökningar gäller det att man optimerar den. Vi hjälper dig med sökmotoroptimering från uppsala.

vikten av en bra hemsida

Med en bra hemsida menar vi inte bara att den är bra ur ett SEO-perspektiv, den måste också konvertera bra. Det innebär att när besökaren väl kommer in på sidan måste sen kunna slutföra det man tänkt sig. Optimeringen hjälper kunder att hitta sidan men sen måste det leda någonstans mer. Detta kan vara att ta kontakt eller att göra ett köpt. Vi kan även hjälpa er med en hemsida.

betala bara för den tid du får

Många byråer jobbar med månadskostader för arbetet kring sökmotoroptimeringen, det gör inte vi. Vi tar enbart betalt för den tiden vi sitter med projektet så att ni kan vara säkra att ni får det ni betalar för utan att behöva känna er lurade. 

vill du veta mer?

Alla hemsidor är olika bra optimerade för SEO och beroende på målet med optimeringen krävs det olika mycket arbete. Tveka inte att kontakta oss för att ta redo på hur vi kan hjälpa er med ert arbete.

sökmotoroptimera hemsida​

När vi bygger hemsidor har vi alltid ett ”SEO-tänk” från start. Det innebär att vi ser till att hemsidan uppfyller grundläggande delar inom SEO från start. Detta handlar bland annat om struktur, titlar och rubriker. Men arbetet med sökmotoroptimeringen är en process som hela tiden kan göras bättre och Googles algoritmer (det som avgör hur just ni kommer ranka på olika sökord) ändras hela tiden. Det gäller därför att hela tiden jobba med optimeringen för att nå så bra resultat som möjligt. Man ska dock inte tro att det måste bli jättedyrt, även små ändringar kan göra stor skillnader.

målet med sökmotoroptimering

Ofta mäter man arbetet med sökmotoroptimeringen i hur man rankar på olika sökord som görs utifrån en sökordsanalys. I den analysen tar man fram vilka sökord som är aktuella för en specifik hemsida utifrån relevans och sökvolym (hur många som söker på ordet). Här finns det dock flera typer av mål, man ska inte stirra sig blint på rankning. Det kan vara att man vill lyfta en produkt mer eller varumärket eller att fler kunder ska ladda ner en PDF. Vi hjälper dig att ta fram mål som passar er hemsida. 

vill du ha hjälp med sökmotoroptimering?

Det finns många sätt att jobba med sökmotoroptimering, bland annat finns det off-page och on-page. Off-page innebär att man jobbar med länkar, sökmotorer gillar att en sida har länkar till sig. On-page innebär att man jobbar med den befintliga hemsidan för att den ska prestera så bra som möjligt, det är även här som vi kommer in och hjälper er!

dialog med er

Vi börjar alltid med att ha en dialog mer er om vad ni vill uppnå med SEO-arbetet. Vi hjälper er även att hitta passande mål för et verksamhet.

åtgärder och analys

I nästa steg granskar vi hemsidan, tar fram relevanta sökord i en sökordsanalys och tar fram lämpliga åtgärder utifrån er hemsida. 

uppföljning

Vi håller löpande koll på de valda sökorden och statistik kring hemsidan. Vi bevakar även era konkurrenter för att se till ni kan konkurrera med dem.

kontakta oss om du vill veta mer!

Vi ser gärna över er hemsida för att ta redo på hur vi kan hjälpa er! Fyll i formuläret nedan så återkopplar vi så fort vi kan. Du binder dig inte till någonting genom att fylla i formuläret.