Vad är WordPress?

Det pratas mycket om WordPress när hemsidor nämns men vad är egentligen WordPress? Det är ett CMS (Content Management System) som underlättar för dig att hantera innehållet på din webbplats. WordPress bygger på öppen källkod (open source) och innebär att vem som helst kan ändra i koden utan att behöva betala för det.

I början var WordPress ett verktyg för att kunna blogga, men idag har plattformen obegränsade möjligheter. När man installerar WordPress från wordpress.org får man en bas. Denna innehåller det mesta du behöver för att komma igång. Ofta tycker man dock inte att detta räcker, och då bygger man på med plugins och teman. Med hjälp av dessa kan du skapa en hemsida med obegränsade möjligheter.

Om man ska förklara för någon som inte kan något om hemsidor skulle jag förklara det som: WordPress är ett verktyg för att bygga hemsidor.

Det som gör WordPress lämpligt för många är att du inte behöver kunna koda för att skapa en hemsida. Du kommer långt med färdiga teman och plugins, inom vissa ramar. Har du större krav på funktion, utseende och säkerhet är det oftast bäst att anlita någon jobbar professionellt med WordPress. De flesta kan skrapa ihop något, många kan få det snyggt men desto färre kan få det snyggt, funktionellt och säkert.

Men detta var bara lite kort om ämnet, kika igenom kunskapsbanken för att lära dig mer om WordPress och vad det finns för möjligheter.

Ställ en egen fråga!

Hittar du inte det du vill ha svar på? Eller har det dykt upp en ny fråga? Fyll i din fråga i formuläret så återkommer jag när svaret finns.