Skapa en GA4 egendom i ditt Analyticskonto

För att komma igång och spåra din trafik med GA4 behöver du skapa en egendom. I denna guiden går jag igenom hur du enkelt och snabbt skapar en ny GA4 egendom i ditt Analyticskonto. Denna guiden förutsätter att du redan har ett konto på Analytics sedan tidigare.

Först måste du komma till inställningarna. Klicka på administratör längst ner i vänstra hörnet när du loggat in på analytics.

admin

För att skapa en ny GA4 egendom klickar du sedan på “skapa egendom”. Om du har en ny hemsida och vill skapa ett nytt konto för denna väljer du först skapa konto. Men i denna guiden skapar vi för ett existerande konto.

Skapa egendom

I nästa steg behöver du ge egendomen ett namn, fylla i tid/land och välja valuta. Klicka sedan på nästa för att komma vidare.

I nästa steg kan du ge Google yttligare information för att de ska kunna anpassa mer efter dig. Detta steget är valfritt att fylla i. När du fyllt i (eller inte fyllt i) klickar du på skapa.

Nu är egendomen skapad. Men för att samla in data behöver vi nu skapa en dataström. I det här exemplet skapar vi för en hemsida. Du ska därför välja webb.

Ange nu adressen till dataflödet/dataströmmen och ge den ett namn. Du kan också välja “förbättrad mätning” för att GA4 ska spåra mer åt dig. Du får då event som scrollningar och klick. Denna är frivillig men ger mycket bra data. Klicka sedan på skapa flöde.

Nu har du skapat ett dataflöde! Klicka på den (om du inte direkt kommer vidare)

Här kan du se mätnings-id uppe till höger. I denna vyn kommer du även åt information om hur du kan implementera den på din hemsida.

Nu vet du hur man skapar en ny egendom åt GA4 så du kan komma igång med din spårning. I nästa inlägg kommer jag att visa hur du kan implementera det på din hemsida!