4 anledningar till att hålla sin hemsida i WordPress uppdaterad

En hemsida är en investering, ofta har man lagt ner mycket tid och pengar i den. I vissa fall är den även väldigt affärskritisk, som vid e-handel. Oavsett om den driver mycket eller lite trafik är det viktigt att hålla den uppdaterad.

Det finns många anledningar till varför man bör hålla sin hemsida i WordPress uppdaterad. Här kommer fyra av dem:

 1. Säkerhet
  Den viktigaste anledningen till varför man bör uppdatera sin WordPress-hemsida regelbundet är för att hålla den borta från potentiella säkerhetsproblem. Idag är WordPress en väldigt populär plattform och därför ett mål för hackare och skadlig kod. Genom att hålla din WordPress-installation, plugins och teman uppdaterade kan du hålla den mer skyddad mot attacker.
 2. Funktionalitet
  WordPress (samt plugins och teman) uppdateras regelbundet med nya funktioner och förbättringar som kan hjälpa till att förbättra din webbplats prestanda och funktionalitet. Genom att hålla din WordPresshemsida uppdaterad kan du utnyttja dessa nya funktioner och förbättringar.
 3. Kompatibilitet
  WordPress-uppdateringar kan också vara viktiga för att säkerställa att din webbplats är kompatibel med nya versioner av webbläsare och enheter. Om din webbplats inte är kompatibel med de senaste teknologierna kan det leda till problem med prestanda och funktionalitet.
 4. Tredjepartsplugins och teman
  Om du använder tredjepartsplugins och teman på din hemsida är det viktigt att du håller dem uppdaterade. Om du använder äldre teman eller plugin som inte längre uppdateras bör dessa bytas ut för att bibehålla säkerheten.

Sammanfattningsvis är det viktigt att hålla sin hemsida uppdaterad för att säkerställa funktionalitet, hålla den säker, bibehålla kompatibilitet. När du uppdaterar din hemsida bör du alltid ta en backup först. Vid större uppdateringar är det bra att först testa i en utvecklingsmiljö för att se att allt fungerar som det ska.

Du kan själv uppdatera hemsidan via admingränsnittet. Var extra observant på att allt fungerar som det ska om det var länge sen du uppdaterade. Lycka till!

Om du vill ha hjälp med att uppdatera din hemsida kan du läsa mer om support här.