5 anledningar till att ha en bra hemsida

I dagens digitala samhälle är en bra hemsida en viktig del av verksamhets närvaro och marknadsföring. En hemsida kan fungera som en online-representation av företaget och är ofta den första kontakten en potentiell kund har med verksamheten, kunder börjar ofta sin kundresa med en Googling. Här är några anledningar till varför det är viktigt att ha en bra hemsida som spegla verksamheten:

 1. Ger ett professionellt intryck
  En väl utformad hemsida med relevant innehåll skapar ett professionellt intryck och kan öka kundernas förtroende för verksamheten.
 2. Ökar synligheten
  En bra hemsida som är sökmotoroptimerad (SEO) kan göra det enklare för potentiella kunder att hitta företaget på nätet. Genom att använda relevanta sökord, optimera innehållet och ha en bra struktur kan man öka synligheten i sökmotorerna. Med ökad synlighet kan hemsidan få en ökad trafik.
 3. Tillgänglig dygnet runt
  En hemsida gör verksamheten tillgänglig dygnet runt! Varför inte se till att besvara kunder och potentiellas kunders frågor redan på hemsidan genom en FAQ? Eller dela med dig av manualer eller ha en egen kundportal.
 4. Marknadsföring
  Använd hemsidan som din bas i din marknadsföring. Dra in kunder till dedikerade landingssidor från sociala medier och få dem att kontakta dig eller köpa dina produkter. Hemsidan är en plattform företaget äger (till skillnad från sociala medier) så den är perfekt att ha som bas.
 5. Bygga upp kundrelationer
  En hemsida kan fungera som ett verktyg för att bygga relationer med befintliga eller nya kunder. Detta kan man göra genom funktioner som chatt, signa upp på nyhetsbrev eller hänvisa till sociala medier.

Sammanfattningsvis är en bra hemsida en viktig del av en verksamhets närvaro online. Genom att skapa ett professionellt intryck, öka synligheten, vara tillgänglig dygnet runt, fungera som ett marknadsföringsverktyg och bygga relationer med kunder kan en hemsida bidra till att öka företagets framgång och tillväxt.

Men olika företag har olika syften för sin hemsida. Vad har ert företags hemsida för syfte? Om ni är osäkra på det är ni välkomna att boka in en hemside workshop så tar vi tillsammans reda på det!